Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2011 16:26 - Ченгесарските интриги искат да върнат Първанов в политиката
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 391 Коментари: 0 Гласове:
0




image

"Атака" не осребряваме нищо и за нищо не извиваме ръце". Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров на дебатите за вота на доверие. "Тези, които използват ченгесарските интриги, трябва да ги преосмислят, за да не се върне Първанов чрез тях на политическата сцена. Да направим каквото трябва, за да станем средноевропейска държава, каквато заслужаваме да бъдем.

Гласуваме вот на доверие. Как се стигна до него? Какво доведе до него? Правителството го поиска на време, защото бяхме потънали в плетеница от интриги. Опозицията не излезе до момента с аргументи", заяви от трибуната Сидеров, предава агенция Фокус.

"Скандалите, занимаващи медиите, са в резултат от нелегитимни фактори извън политиката, в задкулисие, в ъндърграунда", добави той.

"Станишев готвеше вот на недоверие заради някакви записи в резултат на криминално действие. Какво излиза? БСП застава на основата на криминално деяние, за да посочва морални поуки и да иска да си извлече дивидентите. Няма как да претендираш за морал, ако основата ти е криминално деяние. Не искате вот на недоверие по политически теми или идеи. Къде са алтернативните ви идеи?", запита Сидеров.

"Аз не виждам сблъсък на идеи. Виждам задкулисна игра, направена от мафиоти и тази интрига се превръща в политическа тема. Този вот сега ще сложи край на тези нечисти удари, политическо говорене и действие. Тук министрите казват един по един какво са правили като министри", посочи Сидеров.

Той подчерта, че от една година повтаря, че трябва да се преосмисли икономическата философия и да има повече социална справедливост. "Това са моите идеи. Както през 2005-та година ги представих", добави той.

Той призна, че не могат сами да поемат управлението и затова ще подкрепят правителството.

Сидеров смята, че трябва да се даде спокойствие на премиера да свърши това, което е започнал. Лидерът на "Атака" призова парламента за подкрепа към кабинета, тъй като това показва национално отговорно поведение заради липсата на алтернатива на сегашното управление. "Само политически инат може да е в основата на гласуването "против" вота на доверие", каза Сидеров.

"Другото е служебен кабинет на Първанов. Това не трябва да се случва. Ако го направим, ние ще излъжем избирателите си. Това е моето задължение към тях.
Аз осребрих единствено косите си през 20-те години, в които пишех статии и водех в телевизии", каза Сидеров.

"РЗС и Синята коалиция казаха, че ще подкрепят малцинственото правителство на ГЕРБ. Подписаха се три отделни декларации. Всеки подписа, че ще подкрепят кабинета. Още в първите месеци РЗС се отметна от това", посочи Сидеров.

"Костов е парламентарист и знае, че при вот на доверие гласуване "въздържал се", значи "против", обясни Сидеров.

"Членството ни в ЕС стояло под въпрос. Това не е вярно. Напротив, България се показа като една от най-дисциплинираните финансово страни. Това коства стягане на колана във вътрешен план, за разлика от гърците, които си направиха пачанга", коментира лидерът на "Атака".

"Аз съм патил от ДС, срещу мен е било заведено следствие, но дойде 10-ти и това отпадна. ДС е работило срещу мен и наистина съм убеден, че тези хора, работили там, не трябва да бъдат на дипломатически постове", каза още Сидеров.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1649227
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930