Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2011 16:30 - Сините гласуват "въздържал се", остават до Борисов
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 463 Коментари: 0 Гласове:
0



  image


Сините ще гласуват “въздържали се”, това е нашата оценка за политиката на ГЕРБ през тази година и половина. Но за всяка добра идея, ние ще бъдем партньори. Това заяви от трибуната лидерът на СДС Мартин Димитров, предизвиквайки бурните реакции на социалистите.

Вчера Синята коалиция постави пет условия на премиера Бойко Борисов, които обаче очевидно не е приел, въпреки предварителните разговори с лидерите на коалицията, състояли се днес в парламента.
 
Синият шеф насочи стрели срещу подслушването, СРС-та, които са станали по думите му практика на ГЕРБ. Димитров припомни, че сините са спирали идеи на Румен Петков, който в Закона за електронните съобщения е искал масово подслушване, масово следене. Защо ГЕРБ, която е партия от ЕНП, продължава такива практики. Масово следене, масово подслушване, ДС – това е БСП. Играта на СРС-та замести реалната политика, каза Димитров.

Когато се използват срещу хора, които не съм убеден, че са престъпници, не съм убеден за министър Дянков и Ваньо Танов в никакъв случай. Това показва погазване на права и неконтролируемост, коментира съпредседателят на Синята коалиция. Ние като убедени демократи такива неща не можем да толерираме, добави той. И упрекна правителството и за действията в енергетиката. Дори за “Южен поток” бе направено повече, отколкото за „Набуко”, който трябва да е приоритет за всички демократи в България, а защо не е, не мога да разбера. И мисля че и ЕНП няма да има логичен отговор, добави Мартин Димитров.

Като убедени демократи, не очаквайте от нас да получите подкрепа за тези неща, отсече синият лидер. Но все пак отново показа, че сините не преминават опозиционната линия. За всяка добра политика, за всяко добро решение оттук нататък, за всяка битка с мафията можете да получите нашата подкрепа. За всяка добра идея ни ще бъдем партньори, не скъса нишката съвсем синият председател.

Димитров обаче упрекна ГЕРБ като партньори. За тази година и половина ГЕРБ се държаха като хора, които нямат нужда от партньори, нито веднъж не протегнаха ръка, показа огорчение синият шеф. Независимо от това ние за всяка добра идея ще бъдем партньори, обеща Димитров. От вас зависи, всичко вече е във вашите ръце, от успеха към провала, поясни той.

На финала Мартин Димитров връчи на вицепремиера Цветан Цветанов обществения договор на СДС, в който сините искат служители на бившата ДС да не бъдат назначавани на ръководни постове в страната – за министри, кметове, областни управители и т.н.

Не е допустимо да се изговарят неистини – „Набуко“ е приоритет на България, страната ни е била мотор на този проект, репликира от трибуната министърът на икономиката Трайчо Трайков. Той добави, чу няма стъпка, която да не е направена, за да придвижи този проект напред.

Два часа преди изказването на Мартин Димитров той заедно с Иван Костов проведе среща с премиера Бойко Борисов и неговия заместник Цветан Цветанов в стаята на Цецка Цачева. Това породи въпроси дали срещата ще обърне мнението на сините и дали те няма все пак да подкрепят кабинета. „Ще разберете в залата”, беше лаконичен Костов на излизане от стаята пред насъбралите се журналисти.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1648869
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930