Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2011 11:16 - Политическият съвет на РЗС дава Я. Янев на съд
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 511 Коментари: 0 Гласове:
0



  image


Ръководството на РЗС ще даде на съд Яне Янев и решението на управителния съвет за оставката му днес. Според устава на РЗС само политическият съвет може да свика управителен съвет.
Това разказаха за "Стандарт" членове на политсъвета на партията.

"Според устава на РЗС само политическият съвет може да свика управителен съвет. Такова решение ние не сме взимали и категорично ще обжалваме в съда позицията за оставката на лидера", разказа бившият депутат от РЗС Тодор Великов. Той е член на политсъвета на партията и не е изключен от него, но бе категоричен, че няма да присъства на партийната сбирка. В съвета влизат 11 души, които са избрани от управителния съвет.

Сред недоволните от "нелегитимното" събрание и ищци в съда ще са Димитър Абаджиев, ген. Илия Илиев, Надежда Тодоровска, Тодор Великов и други от партийната клика, научи "Стандарт".

В понеделник пък недоволните ръководни кадри ще дадат специален брифинг по случая. В РЗС се говори още, че Яне Янев ще загуби още един от депутатите си. Избраникът Георги Терзийски бил с единия крак извън групата. "Засега не бих искал да коментирам", лаконичен бе Терзийски. В момента групата на РЗС е с петима депутати.

Междувременно Яне Янев гостува в "Шоуто на Слави" по bTV в петък, където съобщи, че двама агенти на ДАНС са организирали вписването на мъртви души в подписката на партията му за нова конституция. Янев вече е подал сигнал с имената на служителите в прокуратурата. Лидерът на РЗС заяви още, че са подали оставка с Атанас Семов, за да разберат дали "Ред, законност и справедливост" ще се мобилизира. Депутатът отсече, че никога не е бил пионка, а партията му била най-последователна в борбата с корупцията. Янев разкри "за първи път в ефира", че Алексей Петров не е подал нито една от информациите, които той афишира в публичното пространство. Включително и тази срещу ексшефката на НАП Мария Мургина, по която беше осъдена на четири години затвор. За преписка срещу Мургина Янев разбрал от заместник градския прокурор на София Роман Василев, когато отишъл в държавното обвинение да подаде поредния сигнал. Яне Янев заяви, че никой не може да го уплаши, защото произлиза от много корав род. Единият му дядо - Нико, бил "пръв войвода в Сандански, а другият управител на Околийска област". (Стандарт)



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1647437
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930