Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2011 10:22 - И лидерът на "Евророма" в списъка на "Килърите"
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 765 Коментари: 0 Гласове:
1



  image



Цветелин Кънчев все още не бил уведомен официално, че е в черния списък на "Килърите – 2".

Нямам официални данни, че се е подготвяло убийството ми, но не се учудвам. Ако има и минимален процент истина във всичко това, ще настоявам със зъби и нокти виновните да си получат своето.

Така коментира лидерът на "Евророма" изнесената от медиите информация, че при акция в Плевен е задържана престъпна група, подготвяща убийството му, цитиран от БЛИЦ.

Арестувани са трима души от Костинброд - Тони Борисов-Богьовеца и Вергил Славов, които се смятат за извършителите, и поръчителят - Станчо Владов.

Според неофициалните данни от МВР в "черния списък" на бандитите е бил и Христо Върбанов – Ицо Папата, сочен като шеф на ромското мешере. Смята се, че килърите са отговорни за убийството на ромския бос от Долни Дъбник Станчо Иванов, по-известен като Тане Циганина. Той бе ликвидиран с шест куршума в кръчмата си през февруари 2008 г. Тане е роднина на Христо Върбанов, двамата са имали и общ бизнес.

"Килърите – 2", които са подозирани, че са искали да ликвидират Ицо Папата и Цветелин Кънчев, били разкрити именно покрай разследването на убийството на Тане Циганина.

Цветелин Кънчев вече бе заплашван с убийство на няколко пъти. Самият той твърди пред "БЛИЦ", че е взел всички мерки да се защити. Движел се и в момента с охрана, имал и други, алтернативни методи, с които се предпазвал от убийците. "По принцип разчитам най-много на баба ми, която е известна с екстрасенските си способности. Убеден съм, че тя ще ме предпази и знае как да направи това. Тя знае как да ме защити. Формулата е работеща от векове и е по-ефективна дори от "Сикрет сървис", коментира пред "БЛИЦ" Цветелин Кънчев: - Познавам този Станчо Владов много добре, но никога не съм имал с него какъвто и да е конфликт и нямам обяснение защо би искал да ме убива", признава още Дон Цеци.

Източници на "БЛИЦ" от МВР разкриха, че лидерът на "Евророма" е бил уведомен за задържането на престъпната група още в сряда. Тогава в Плевен е бил привикан и Ицо Папата. След извършено разпознаване той е потвърдил, че вече е виждал тримата задържани и на няколко пъти е получавал заплахи от тях.

Христо Върбанов на няколко пъти бе мишена на убийци, но винаги е успявал да се отърве. За последно бе обстрелван през 2009 г. в ж.К. "Надежда". Килърите го причакаха, докато излизаше от блока на адвокатката си Соня Алексиева. Тогава Ицо Папата се измъкна без драскотина. След покушението се коментираше, че зад килърите стои Симеон Владов – брат на Станчо Владов. По случая бе свикано дори спешно събрание на ромското мешере, на което бе взето решение за "отлъчване" на Симеон Владов.

В ромските среди конфликтът между Ицо Папата и рода Владови е отдавна известен. Симеон Владов води дело срещу Христо Върбанов по обвинение, че е искал да го отвлече. Христо Върбанов от своя страна твърди, че Симеон Владов иска да ликвидира бизнеса му и го преследва по всякакъв начин. "Нарочил ме е, защото се боря срещу износа на наши момичета за просякини в Италия и Испания. Владови са замесени в този бизнес и много добре знаят това", коментира тогава Христо Върбанов.


Тагове:   списъка,   лидерът,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1636523
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031