Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2011 10:09 - И. Сунгарски: В България няма гражданско общество
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 648 Коментари: 0 Гласове:
0



  image



В една нормална държава някой щеше да понесе политическата отговорност. Трябва да се научим какво е демокрацията.

Взривът пред вестник Галерия беше темата, разисквана в студиото на Сеизмограф от Нешка Робева, ексдепутат във Великото народно събрание от БСП и Иван Сунгарски, ексдепутат от СДС, председател на Екогласност.

Н. Робева посочи, че няма хипотеза, тъй като трябва разследващите да си свършат работата, защото иначе всичко ще звучи като обвинение.

Сунгарски каза, че има теза – еднакво опасно е да има бомба пред къща или пред медия. Обществото ни няма никакви задръжки. Ако пострада човек, трагедията е еднаква, категоричен беше той. Ние сме лишени от спокойствие, сигурност. Притесних се, че веднага се поставиха хипотези, а първо трябва специалистите трябва да решат случая, категоричен беше той.

Има нещо друго, съобщава се непрекъснато за поредица от взривове по медиите, каза Робева. Тук обществеността се води към една лична драма. Ами докажи в съда кой какво е направил. Трябва да се научим какво е демокрацията. Като общество трябва да живеем с правила и по правила, категорична беше гостенката. Съдът трябва да каже тежката си дума, преди това нищо не се знае.

Сунгарски обяви, че има тежка провокация към институциите, видяхме, какво се случи след 11 септември. Службите се държат по различен начин и постигат различни успехи. Като български гражданин очаквам да хванат извършителите, искам да чуя истината, категоричен беше той.

Робева припомни записа на Ст. Младенов. Манипулиран е записът, но ме интересува вярно ли е това, което се говори в него. Управляващите трябва да дадат отговор на въпросите на обществото.

Сунгарски посочи, че считам, че за съжаление в България няма гражданско общество. В една нормална държава някой щеше да понесе политическата отговорност. Защо трябваше да правим икономическа промяна, а не направихме промяна в манталитета на хората, запита той и продължи:. Можем да направим нещо, защото трябва да започнем да разсъждаваме за родовата си памет, за домашното ни възпитание. Държавата е почнала преди много години. За 5 века не можаха да ни сменят чипа, после дойде другото ашладисване – родовата ни памет беше заличена. Нашата народопсихология не е нормална.

Робева заключи, че държавата може да възпита или хора, или овце. Те не знаят, че Ботев на 25 години е написал политически есета, например.Непрекъснато правим опити да се самоунищожаваме, а оцеляваме, значи има нещо в нас, завърши тя.

Frognews.bg



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1648574
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930