Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2011 10:56 - Сензационни разкрития за НМ, SS, АД, БОР ЧвОР и компания
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 862 Коментари: 0 Гласове:
1



  image Агент ДС напипа касетата ФлашДАНС.

Сайтът Уикилийс, който публикува хиляди документи от източници, разобличаващи корпоративната и правителствената корупция, пусна сензационен материал, който разкри най‒загадъчните абревиатури в системата на сигурност на малка балканска държава, чието име не се назовава.

Четворният агент Джеймс Суифт (за по‒кратко нататък ‒ ДС), който служел едновременно на VI управление, 9 отдел, 2 отделение във въпросната страна и в няколко партньорски служби за сигурност, написал поредица от секретни доклади, в които подробно се спрял на най‒объркващите и странни абревиатури, които силно затруднявали проникването в масивите на информация, събирана с НСРС (най‒специални разузнавателни средства).

ДС подробно описал своето „ходене по мъките”, дешифрирайки абревиатурите, в които за по‒сложно се преплитали кирилица и латиница, но и давайки си сметка накрая, че в създадения хаос вероятно всичко е прикритие и едва ли има нещо случайно.

Всичко било напъхано в стара видеокасета, на която пишело „ФлашДАНС”, поради което дълго време агентите я подбутвали напред‒назад, мислейки, че става дума за едноименния филм на Ейдриън Лайн с участието на Дженифър Бийлс, изоставен от години. What a Feeling!, възкликнал на майчиния си език ДС, щом разконспирирал съдържанието на касетата. В кутията й умело били натъпкани флашки с всевъзможна информация от всевъзможни подслушани разговори. За да се маскират подслушаните лица, били използвани странни наглед абревиатури, водещи в съвършено различна посока от истинската, така че дори някой да попадне на следа, тутакси да бъде преметнат.

image
агент под прикритие

ДС установил, че става дума за огромен масив от информация, той дори леко се объркал в началото, защото открил флашки с надписи SS 1, SS 2 и решил, че се е натъкнал на секретни информации на Schutzstaffel ‒ голяма паравоенна организация, един от важните компоненти на нацистката партия в Германия. Впоследствие обаче станало ясно, че това са абревиатурите на двама от премиерите в държавата Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев, които били щателно „слушани”, докато управлявали. Флашка OMV първоначално го отвела към известна верига австрийски бензиностанции, но първата асоциация отново се оказала дълбоко погрешна, ставало дума за популярна политическа фигура (О! Милен Велчев). Макар и подготвен за нови изненади, ДС посегнал към флашка АД, допускайки че там може да открие част от „Божествена трагедия” на ренансансовия поет Данте Алигиери. Заблудата му бързо преминала, тук ставало дума за лидер на партия в управлявала преди две години коалиция. „Всичко е ясно”, промърморил ДС, взимайки в ръце флашка НМ, „тук очевидно е складирана информация за добре известната преди 1989 година Народна Милиция”. Отново грешка! Ставало дума за настояща евродепутатка, все още по‒известна с фамилията на бившия си съпруг, отколкото на настоящия ‒ Надежда Михайлова.

Липсата на каквато и да било последователност при създаването на абревиатурите допълнително объркала ДС, който съвсем зациклил при флашка като БОР ЧвОР, напр. (тук се оказало, че създателят й, надписвайки я, просто направил погрешна асоциация с кисело мляко, а всъщност имал предвид новата служба БОР КОР).

Почти радостно възклицание се отронило от ДС, когато поел в ръце флашка ВТ. Без всяко съмнение това е информация, която засяга митническия шеф Ваньо Танов, казал си тържествуващо той. Не, не и пак не! Видимост и същност отново се разминали ‒ разработката била за популярна марка цигари ВТ, милиони късове от които били сгащени като контрабанда на границата.

ДС въздъхнал уморено, хвърлил поглед на следващата флашка с надпис АБВ и досещайки се, че най‒вероятно в нея става дума за подслушани разговори на братята Кирил и Методий от Магнаурската школа, уморено я прибрал в касетата „Флашданс” и отложил проучването за куково лято, най‒популярния сезон по тези ширини, който всички очакват да дойде, но още не са го виждали.

агент 00WC



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1646971
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930