Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2011 17:43 - Цветанов вади скрити козове срещу "Октопода"
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 669 Коментари: 1 Гласове:
1



  image


"Обвинението срещу Алексей Петров ще бъде внесено в съда до няколко дни", обяви вътрешният министър Цветан Цветанов пред журналисти, като ги помоли да не се поддават на "интерпретациите на адвокатите" и да не бързат.

За връщането на Петко Сертов в БОРКОР вицепремиерът смята, че той няма никаква вина за назначаването на бившия съветник в ДАНС Алексей Петров навремето.“Става дума за политическо решение, а не за инициатива или желание на бившия председател на агенцията Петко Сертов да назначи Алексей Петров", убеден е министърът.

След тази тройна среща, която беше проведена на Румен Петков, Алексей Петров с братя Галеви, вие видяхте, че след това се взе политическо решение. Назначаването на Алексей Петров не е инициатива може би и не е желанието на Петко Сертов, а това е политическо решение, което е взето и там трябва премиерът Станишев да отговори за неговото назначение”, каза Цветанов като припомни, че ДАНС е на пряко подчинение на министър-председателя.

Вътрешният министър се възмути от предположението, че назначението на Сертов в БОРКОР показва “сдобряване” с бившето ръководство на ДАНС. “Как може да правите подобни аналогии”, запита министърът.

“В момента със създаването на БОРКОР – това е един допълнителен инструментариум в борбата срещу престъпността и по-специално корупцията. И тук не би трябвало да се слагат под съмнение евентуалните професионални качества на хората, които премиерът е избрал”, смята Цветанов. Според министъра – политическа подкрепа не се е демонстрирала при редицата операции на МВР за борба с престъпността. ”Ефективността в борбата срещу организираната престъпност е силата, която има днешното правителство, а тя е, че няма зависимости от подобни субекти в публичното пространство през последните 15 години”, заяви министърът.

Когато от Европа получаваме отлична оценка, не бива да се говори за оставка
, смята вътрешният министър.Той опроверга слуховете, че предстои да бъде сменен със зам.-председателя на парламента Анастас Анастасов. По думите му не трябва да се говори за оттегляне или смяна, когато са добри оценките от междинните доклади на ЕС и на летния доклад от 2010 г.

В момента ангажиментът и отговорността, която съм поел, е ефективната борба срещу организираната престъпност, корупцията и това, което реализирахме през последните 18 месеца, и добрите оценки от междинните доклади на ЕК и летния доклад от 2010 г. дават резултата и оценката за добре свършената работа, както на министъра, така и на всички служители на МВР”, изтъкна Цветанов.

Според него, когато оценката на европейските ни партньори е положителна, не е необходимо да се говори за оттегляне.


Тагове:   Цветанов,   срещу,   вади,   скрити,   козове,


Гласувай:
1



1. zaw12929 - Да оставим съдът да прегледа и реши. ...
22.02.2011 17:47
Да оставим съдът да прегледа и реши. Толкова проблеми... как да оцелеем, това не ни прави по весели- следващият рунд... нокдаун няма засега
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1640420
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031