Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2011 12:37 - Н. Младенов: Ще мина като танк върху всеки, които ми пречи
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 1381 Коментари: 0 Гласове:
0



  image


Има възможност да се евакуират българи и с френски кораб, трябва само да се свържат с шведския представител. Не е грешка изпращането на два самолета, които да евакуират българските граждани в Либия.Ще оказваме съдействие на всички, но и хората трябва да преценяват обстановката реално.

Няма убит българин по време на размириците в Либия, има починал човек в Бенгази, каза Н. Младенов, министър на външните работи, в ефира на Седмицата по радио Дарик.

Във МВнР има информация за пострадали двама българи. Общо регистрирани има около 500 български граждани, но има и такива, които не са се регистрирали. Работят телефонните връзки със страната. Всички, които искат да се евакуират трябва да се свържат с посолството ни в Триполи. Турският кораб отплава от Бенгази, всичко се основава на добри връзки, на добри контакти и на добри съседи, взаимно си помагаме, каза министърът.

Има възможност да се евакуират българи и с френски кораб, трябва само да се свържат с шведския представител. Около 130 българи до момента са си дошли от Либия, съобщи той.

Обстановката продължава да се влошава, всеки трябва сам да прецени какво да предприеме. Ако трябва след дни ще изпратим още един самолет до Триполи, но след това едва ли ще можем да действаме. В един момент ще трябва да теглим чертата и да кажем, че сме дотук. Ще оказваме съдействие на всички, но и хората трябва да преценяват обстановката реално, призова министърът на външните работи.

Младенов обяви, че не е грешка изпращането на два самолета, които да евакуират българските граждани в Либия. Няма нужда да се надпреварваме чий самолет е по-голям или по-бърз, каза той.

Аз ще мина като танк върху всеки, които ще ми попречи да прибера български гражданин откъдето и да е, категоричен беше Младенов. Имахме няколко ситуации със сомалийските пирати, например. Това ни е работата, обобщи гостът.

Страните от ЕС трябва да имат единна политика в такива кризисни ситуации. Гражданите на ЕС трябва да са с приоритет - да се приберат навреме. Ние знаем какво може да се случи в Либия, знаем какво стана с нашите медици там, припомни министърът.

Не бих се учудил ако има опити за нелегална имиграция след тези събития, сподели Младенов. Следим внимателно българските границите, но към този момент няма такава тенденция, каза той.

Това, което става през последните 10 дни е абсолютно недопустимо. Няма нужда Либия да бъде удавена в кръв, посочи министърът. 

Либия ще промени средата, в която сме свикнали да живеем, за следващите 10 години, прогнозира Младенов.

Влизането на България в Шенген е задължително, това ще се случи и ние ще поемем гаранциите за външните граници на ЕС, каза министърът. Най-остро реагира срещу приемането Франция. Аргументите й трябва да бъдат адресирани след проверката в края на март и те трябва да бъдат справедливи. Това е реалният начин, посочи Младенов.

Frognews.bg



Тагове:   мина,   ще,   които,   всеки,   танк,   като,   върху,   н младенов,   пречи,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1648523
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930