Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2011 09:28 - Попове скочиха срещу хороскопите, кукерите и "вещицата" Ванга
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 1260 Коментари: 1 Гласове:
0




  image

Вангелия Гущерова е докарала много зло на България. Тя е вещица. Това обяви пред журналисти в Сливен отец Силвестър Янакиев от православния храм "Св. София", предаде АСН.

Вангелия Гущерова е обикновена, проста, неука жена. Тя се отхвърля от Българската православна църква като човек извън бога. За нея трябва анатема, а не възвисяване, каза отец Силвестър.

Според свещеника баба Ванга е нанесла вреда не само на нашата църква, но и на цялото православие, защото и в момента имала подражатели в Русия.

Последният пророк е св. Йоан Кръстител, той е отреден от църквата, каза отец Силвестър. Според него и сега има прозорливи хора и тяхната дарба не се осъжда.

Отец Силвестър, който в края на миналата година се обяви, че сексът по време на пости не е грях, застана пред журналисти в Сливен заедно със своя брат - отец Евгени, който пък пръв се обяви за забрана на абортите у нас. Отец Евгени също служи в храм "Св. София". В пресконференцията участва и трети свещеник от Сливен - отец Йоан от централния православен храм "Св. Димитър" в Града под сините камъни.

Тримата свещеници се обявиха против възраждането на кукерските фестивали в цялата страна. "Призоваваме православните хора да не се съобразяват с тези жалки опити на кметовете в страната да възобновят традиции, които са чужди на православието", обяви отец Силвестър. Според него традицията свързана с кукерите трябва да се остави да умре. Този призив е към всички кметове. Едва ли община Сливен ще забогатее от туристи, като се опитва да прави кукерски фестивали. Тези усилия на кметовете показват ниската им религиозна култура, категоричен е отец Силвестър. През почивните дни на няколко места в Ямболско и Сливенско се проведоха пищни фестивали с кукери. В Ямбол дори пристигна председателят на европейските карнавални градове Хенри ван дер Кроон.

Според тримата отци, някога църквата се е справяла с този празник, който бил на бог Сатурн.

Свещениците се обявиха категорично и против врачки, гледачки, баячки и лечители, които използват името на църквата. Тримата са готови с предложение до сливенският митрополит Йоаникий да бъдат заклеймени известни гадателки и окултни лечители от Сливенско и Ямболско. Списъкът ще съдържа около 25 души, които са познати на територията на двете области.

"Не може дяволът да лекува, злото не може да бъде гонено от зло", заяви отец Йоан, който се обяви и против талисманите, които не били съвместими с православието. "Не съчетавайте окултизма с православието. Ние, проповядващите сме гаранти за водене на духовен живот", казаха тримата свещеници, подчертавайки, че всеки един от тях е и изповедник.

Те се обърнаха и с призив към всички главни редактори и собственици на медии в страната. Призоваваме ги да не публикуват хороскопи. Това е духовно невежество. Хората, които ги публикуват и разпространяват ще бъдат осъдени от църквата, считат православните свещеници. Според тях всеки, който отива на врачка, сам се отлъчва от църквата.

Тримата сливенски свещеници, отците Силвестър, Евгени и Йоан предложиха да се канонизират като мъченици на вярата 110 боляри, убити при превземането на старата ни столица Велико Търново. Според тях днес убитите боляри могат да бъдат пример на политическия елит как с цената на всичко се пази българщината и държавността. Свещениците подкрепят идеята за мъченици да бъдат провъзгласени жертвите на Баташкото клане. Те дадоха пример с българите около Казан, които били няколко милиона. Тези хора не са си запазили вярата, а са приели исляма. Днес са татари и нямат своя писменост, а ние сме запазени и като народ и като култура, заявиха отците.





Гласувай:
0



1. lazzy - Българка Епархия ООД
08.03.2011 10:18
Поредното доказателство за това, че в българската църква се шири поголовна неграмотност и безхаберие.
Да попитам господа "отците", познавайки толкова добре Светото писание, дали познават истината, за това какво трябва да бъде църквата и какъв е смисъла на религията (без значение наименованието и).
Да попитам същите тези "отци" знаят ли кой е Джордано Бруно? Знаят ли те кой е Галилео Галилей? Чували ли са те за Жана Д`Арк?
Не напразно господа "отци", българкия позакъснял по обективни причини ренесанс започва със откъсването на образованието от църквата.
Да, няма как да знаят това, тъй като са твърде заети да се упражняват по аритметика:
6 погребения, по 50 лева = 4 ракии, шопска салата, и 20 лева за поддръжка на храма.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1639941
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031