Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2010 13:11 - Изцяло електрическият BMW Megacity няма да е малък автомобил
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 585 Коментари: 0 Гласове:
0




image



“Megacity Vehicle няма да е малък автомобил като повечето, които излизат на пазара. От нашите клиенти знаем, че те искат да получат електрически модел, но такъв, който предлага комфорта и динамиката, характерни за BMW. Затова нашата алтернатива няма да е субкомпактен модел, а обемен и комфортен автомобил”, каза Улрих Кранц, ръководител на project i в BMW – поделението, което ще създаде първия електрически автомобил на баварската компания.
Автомобилът, който засега е известен под наименованието Megacity Vehicle, ще се появи на пазара и под нова марка, чието име засега се пази в тайна. Project i е независимо поделение в рамките на BMW, което има свободата да разработва решения за бъдещето на баварската компания. Project i не е напълно независима компания, каквито са Mini и Rolls-Royce, а отделно поделение, а неговият шеф Кранц го сравни с поделението за спортни модели M Technic.
Първият продукт на project i на практика вече бе показан на автосалона в Женева под формата на Concept ActiveE. В него са доразвити всички идеи и той е дооформен според изискванията на клиентите, отзиви от които BMW получава чрез предоставените за ползване електромобили Mini E. Сега ще бъде създадена и подобна флотилия от Concept ActiveE автомобили, които също ще бъдат раздадени на клиенти, за да се получи информация за качествата им при ежедневно ползване.

image

В BMW Megacity Vehicle ще бъдат включени и много практични технологии. Чрез мобилния си телефон например собственикът ще може да дава информация на колата докъде и кога планира да пътува, а самият автомобил ще дава обратна информация доколко са заредени батериите, колко електроенергия ще е нужна и кога и колко време ще трябва да се зарежда колата, за да изпълни всички нужди на собственика си. Вече в Concept ActiveE са използвани ново поколение батерии, нови електромотори и нови системи, спомагащи за по-големия пробег и по-лесното ползване на електромобила. Project i ще доразвива всички тези аспекти на електрическите автомобили, за да може до 2015 година да предложи на пазара напълно функционален, практичен, луксозен и комфортен автомобил с нулеви вредни емисии.
BMW Megacity Vehicle също така ще може да предложи характерната за BMW динамика. “От досегашния ни опит знаем, че клиентите ни харесват високия въртящ момент и ускорението на електрическите автомобили. Знаем, че безшумното придвижване и липсата на характерния за BMW звук също не са в конфликт с нашите клиенти, тъй като електрическите автомобили им предлагат много други качества”, допълни Кранц.

image

image

image

image




Тагове:   BMW,   малък,   автомобил,   megacity,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1649990
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930