Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2010 10:22 - Р. Овчаров: Имаме последни шансове да спасим икономиката си
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 422 Коментари: 0 Гласове:
1




image


"България за първи път от 12 години насам се намира пред реалната възможност да дестабилизира финансовата си система ... При дефицит само за първите два месеца от над 1,3 млн. по непотвърдени данни, тъй като криенето на информация стана вече основен патент на това правителство и на Министерството на финансите особено, нещата могат да излязат извън контрол. 1,3 млрд. лв. - това означава 2% бюджетен дефицит само за първите 2 месеца на годината". Това заяви в предаването "Преди всички" на БНР Румен Овчаров, член на бюджетната комисия в Народното събрание и бивш министър на икономиката и енергетиката.

Антикризисните мерки като че ли вече няма да ни свършат работа, каза той и продължи, че "благодарение на некомпетентните действия на правителството и опитите на министър-председателя да управлява страната, въз основа на социологически проучвания, т. е. да се хареса на всички, вече сме в състояние, в което ще трябва да мислим за нещо като спасителни мерки", предаде КРОСС.

Според него като се има предвид, че на практика правителството се е провалило и в двете основни насоки, в които е искало да решава проблемите с бюджета - и в намаляването на разходите, и в увеличаването на приходите чрез борбата с контрабандата, за което може да се види само акцизът от цигарите - без много сериозни действия няма да можем да се оправим по никакъв начин. По повод разпространените антикризисни мерки бившият енергиен министър заяви, че тези мерки са може би адекватни, но първата и най-важната мярка е предприемане на ясни и категорични действия за недопускане на бюджетен дефицит.

"Имаме последни шансове да спасим финансово-икономическата си система и е време вече правителството да предложи нещо наистина сериозно, смята той. Всички сме в казана, но едните са героите, а другите са виновните, така че, ако обичат, героите да си поемат своята роля", посочи той.

"Ние своята отговорност за резултатите от четирите години я носим, колкото и тя да се преиначава от някои хора", добави Овчаров.


Тагове:   Овчаров,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1650464
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930