Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2010 09:43 - Алексей Петров записал разговора си с Цветанов?
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 379 Коментари: 0 Гласове:
0




image


Задържаният при операция "Октопод" Алексей Петров разполага със запис от срещата си с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, проведена в присъствието на главния секретар на МВР Калин Георгиев. Това твърди доц. Дария Крачунова, архивар на Алексей Петров, предаде КРОСС.

В рубриката на Диана Найденова в предаването "Нека говорят" с Росен Петров по бТВ доц. Крачунова се обърна към министър Цветанов: "Г-н Цветанов, очаквам да твърдите отново, че сте виждали Алексей Петров само един-единствен път, и то след неговото изслушване в комисията за контрол на ДАНС в присъствието на главния секретар на МВР Калин Георгиев. То тогава ви призовавам да разсекретите стенограмата от тази ваша среща, да я публикувате в медиите без каквито и да било корекции. Имам информация, че Алексей Петров разполага със запис от този ваш разговор, стенограмата би хвърлила светлина върху някои проблеми, убедена съм, че вие също мислите така и няма да се поколебаете да я публикувате".

Цветанов коментира, че не е знаел, че е бил записван, не е правена и стенограма на разговора. Не е необходимо да се записват срещи, няма стенограма, разговорът беше проведен в присъствието на Калин Георгиев, потвърди министърът.

Цветанов коментира и тезата, че ако Алексей  Петров действително разполага със запис от срещата, той  може да е отишъл при министъра, за да може след това да го шантажира. "Предполагам, че това може би е стилът на работа на Алексей Петров и в годините това е било и начинът на функциониране на „Октопод"-а. След като има запис от Алексей Петров, нека да го публикуват, аз няма от какво да се притеснявам", категоричен беше Цветанов.

"Не трябва да калкулираме колко са задържаните и колко са освободени", каза министърът по повод факта, че при операциите "Наглите"  и "Октопод" първоначално са задържани доста хора, но впоследствие само малка част от тях остават в ареста. "Важното е, че за две години и половина имаше 18 отвличания, с Гунински станаха 19, и  с начина на организация на работа успяхме на 17 декември да заловим тази организирана престъпна йерархична група. От септември до ден-днешен нямаме нито едно отвличане с подобен почерк, с подобен стил на реализиране. От свидетелските показания и от разследването вече говорим за 18 отвличания от 19-те, които са на тази група", посочи Цветанов.

На въпрос дали е заровил томахавката в отношенията със съда, Цветанов каза: „Никога не съм водил някаква битка, за да има нужда от заравяне на томахавката".

Интервюто с Цветанов е взето преди ареста на бившия военен министър Николай Цонев, съдия Петър Сантиров и бившия служител на финансовото министерство Тенчо Попов.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1650281
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930