Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2010 08:30 - Саркози няма намерение да променя политиката си към незаконните имигранти
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 488 Коментари: 0 Гласове:
0




image


Френският президент Никола Саркози заяви снощи, че новото му правителство ще се стреми към данъчни реформи и ще продължи да държи под контрол нелегалните емигранти. Саркози обаче отказа да уточни дали смята да се кандидатира за още един мандат, предаде Ройтерс.

В телевизионно интервю, дадено два дни след като направи промени в кабинета, за да смени центристите и свързаните преди време с левицата с консерватори от старата школа, Саркози защити новият закон за вдигане на пенсионната възраст и изтъкна, че Франция трябва да стане по-конкурентоспособна. Той подчерта, че целта му като председател на групата Г-20 е да започне дебати за реформиране на световната валутна система. Той каза също, че Франция ще прокарва старата си идея за облагане на финансовите транзакции, за да се финансират бедните страни.

След 18 месеца Саркози го очаква трудна предизборна битка със съперниците му от левицата, които днес са по-популярни от него. Той не разкри обаче какви са плановете му за 2012 г., като каза, че едва ли преди края на 2011 г. ще реши дали да се кандидатира за втори мандат. Анализатори коментират, че правителствените промени са опит за заздравяване на позициите сред основния му консервативен електорат.

Президентът отговаряше на въпросите на журналисти от трите най-големи френски телевизии. Темите бяха от най-различни области - от пенсионната реформа, приета неотдавна въпреки голямата съпротива, до гоненето на ромските имигранти, предизвикало бурна полемика. Саркози заяви, че въпреки наближаващите избори няма да намали темпа на реформите и няма да подминава проблемите. Мой дълг е петте ми години на власт да са полезни за Франция, каза президентът. Той добави, че новият кабинет ще се съсредоточи върху това да доближи френската данъчна система до германската, като премахне т.нар. данъчен щит за богатите и по възможност замени данък богатство с по-голям подоходен данък или данък върху авоарите.

Системата на "данъчния щит" предвижда общият сбор на данъците на задълженото лице да не надхвърля 50 процента от приходите му. Френският лидер увери французите, че не ги чака вдигане на данъците, предаде Асошиейтед прес. Той каза, че не иска да има повече изнасяне на производството, че иска да запази промишлеността във Франция.

Саркози обеща твърдо да следва политиката си по отношение на незаконните имигранти, въпреки критиките и недоволството в Европа от изгонването на ромски имигранти. Той заяви, че разчистването на незаконните лагери не е било насочено срещу конкретна етническа група и добави, че френските медиите са преекспонирали проблема. БТА



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1650053
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930