Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2010 14:13 - Киро Киров иска най-тежка присъда за похитителите си
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 878 Коментари: 0 Гласове:
0




image

Очаквам "Наглите" да бъдат осъдени. В края на краищата това са хората, има доказателства. Това каза днес една от жертвите на "Наглите" Киро Киров. Самият той не е виждал своите похитители и не може да ги познае.

"Очаквам, че делото ще се проточи много и най-потърпевши ще бъдем ние, пострадалите, които се явяваме ей така за нищо – ден след ден, месец след месец. Дано да не продължи прекалено дълго и дано в края на краищата те да бъдат осъдени”, заяви Киров. Той подчерта, че присъдата е работа на съда, но се надява на най-тежката възможна, предаде Фокус.

Жертвите на отвличания бяха категорични, че ще се явяват колкото пъти трябва, за да получат възмездие.

Катрин Маркова, майка на Джорджио Марков, обясни, че когато той е бил отвлечен, е бил само на 14 години. "Ако не ги осъдят, тогава нямаме държава", заяви Маркова. Тя поиска „Наглите” да бъдат осъдени на минимум 15 години затвор, въпреки, че законът не го позволява. Тя изтъкна, че откакто „Наглите” са заловени, няма един отвлечен човек.

Делото не почна

Софийският градски съд не даде ход на делото срещу задържаните при полицейската операция "Наглите". Причина за това стана неявяването на адвоката на един от подсъдимите, както и късното предявяване на материалите на друг от задържаните.

Днешното заседание бе свикано точно година, след като е освободена последната жертва на групата за отвличания - Румен Гунински /23 г./. Близо 30 души бяха задържани по време на първите две акции, които получиха имената "Наглите" 1 и 2. Голяма част от заловените излязоха от ареста след часове.

Според прокуратурата, ръководители на групата са Ивайло Eвтимов и Прокопи Прокопиев. За съучастници са посочени Даниел Димитров, Любомир Димитров, Радослав и Митко Лебешковски, Павел Петков, Кирил Кирилов и Светозар Славчев. Сред жертвите на групата са Михаил Краус, Ангел и Камелия Бончеви, Киро Киров, твърди обвинението. По делото са назначени запасен съдия и допълнително двама резервни съдебни заседатели.

Припомняме:

Бизнесменът Киро Киров бе отвлечен на 27 март 2009 г. пред дома си в столичния квартал "Банкя"
. Джипът на бизнесмена беше открит с включени фарове и отворени врати. Сигналът за изчезването на Киров беше подаден от сина му на следващия ден. Дни по-късно беше отправено и искането за откуп. 70-годишният бизнесмен Киро Киров бе освободен след 19 дни, на 13 април. Три дни след предаването на откупа, той се обади на сина си Иван да го прибере от района на кв. "Горна баня", където е бил оставен от похитителите.

"Аз съм един от хората в тази държава, който й е дал адски много пари. След случилото се с мен съм й много обиден", заяви освободеният след 18 дни плен бизнесмен Киро Киров.




Тагове:   най-тежка,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1650523
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930