Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2011 17:57 - Съдът в Англия пита жив ли е Филчев?
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 530 Коментари: 0 Гласове:
0



  image


Къде е Никола Филчев? Жив ли е? С какво се занимава? Свързан ли е със СГС и съдебната система в България? Къде се предполага, че е в момента, ако е жив? Ако не е жив, какви доказателсва има за това и как е починал?

Това са част от въпросите, изпратени от английски съд към Софийския градски съд и са свързани с делото за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева, което се бави заради обвиняемата Димитринка Атанасова-Калайджиева, която е с мярка за неотклонение във Великобритания.
 
Английският съд обаче е отложил делото там за 15 февруари и докато процесуално-следствените действия на Острова не приключат, няма как Калайджиева да бъде екстрадирана в България. Това означава, че заседанието по делото за убийството на Георгиева не може да бъде възобновено.
 
Освен това английските магистрати питат дали има заведено дело за убийството на прокурора Николай Колев, докъде е стигнало то и дали има някой осъден за убийството му.

СГС е изпратил отговор на всички въпроси своевременно.

Съдията по делото Владимир Астарджиев посочи, че заради гаранцията на подсъдимата, тя не може да напуска Великобритания, а делото тук не може да продължи при отсъствието й.
По думите на председателя на съдебния състав английският съд явно няма намерение в разумни срокове да приключи процедурата по екстрадицията на Димитринка Атанасова-Калайджиева.

Освен това той добави, че българският съд не е имал ни най-малка идея, че европейски съд, в частност този във Великобритания, може да си позволи да бави изпълнението на ЕЗА повече от една година.

СГС разреши другият обвиняем, Пламен Калайджиев, да напусне територията на България за периода от 20 януари до 5 март във връзка със служебните му задължения като изпълнителен директор на фирма, която трябва да осъществява търговски отношения с международни фирми.

Припомняме, подсъдимата по делото за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева - Димитринка Атанасова-Калайджиева, беше задържана във Великобритания. За нея България издаде Европейска заповед за арест (ЕЗА).

Калайджиева беше пусната под гаранция във Великобритания, след което е получено писмо от английските власти с искане да се посочат точно мотивите за искането за (ЕЗА). Те са били изпратени от българския съд.

Ямболската адвокатка Надежда Георгиева бе намерена убита в дома си в София на 28 февруари 2000 година. Следствието установи 9 удара по главата със сатър.

По делото е замесено името на бившия главен прокурор Никола Филчев, а показания трябваше да даде и бившият сътрудник на ДАНС и сочен за лидер на престъпната група "Октопод" Алексей Петров.

Бившият главен прокурор е подозиран от някои кръгове у нас и за убийството на прокурора Колев.

Следващото заседание по делото е насрочено за 7 март, когато се очаква да бъде възобновен процеса.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1650337
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930