Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2011 10:11 - Mаршрутка удари трамвай в "Павлово"
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 592 Коментари: 0 Гласове:
0



  image


Четирима мъже пострадаха през нощта при катастрофа между трамвай и маршрутка в кв. "Павлово" в София, съобщават от пресцентъра на "Пирогов".

Според ватманката на трамвая, която има едва 3-месечен стаж, виновен за катастрофата е бил шофьорът на микробуса, който преминал на червен светофар. Той се включил от локалното платно и при забранен ляв завой се ударил в трамвая.
По-късно от пресцентъра на МВР потвърдиха версията на ватманката.

Четиримата мъже с инициали А.К. на 37 г., П.П. на 33 г., В.У. на 30 г. и Ю.К. на 33 г. са приети в Института за спешна медицинска помощ след инцидента. Те са пътували в маршутката.

В.У. е приет в кабинета по травматология, останалите трима са на преглед в неврохирургичния кабинет.

По-късно двама от пасажерите на микробуса, след преглед и медицинска помощ са освободени от УМБАЛСМ „Пирогов". И двамата са с рани на главата, които са обработени.За останалите двама изследванията продължават.

Пътниците в трамвая са се отървали само с уплаха.

Frognews.bg припомня, че столична община има намерение да спре маршрутките, след като договорите на превозвачите изтекат през лятото. "Маршрутките са изживели времето си. Те имаха своето място като бърз и удобен транспорт от единия до другия край на града. С пускането на метрото обаче има сериозен отлив на пътници, който ще продължи с тръгването на втория метродиаметър", обясни зам.-кметът по транспорта Любомир Христов.

Според него маршрутките спират, където им хрумне, движат се и в центъра. Бусчетата са стари, защото заради отлива на пътниците и изтичането на договорите собствениците не могат да инвестират в нови, изтъкна още той.

Маршрутките ще бъдат заменени с къси автобуси, които ще свързват кварталите с метрото и най-натоварените линии на градския транспорт. В момента се подготвя схема за допълнителните автобусни линии. Имало идея билетчето за вътрешнокварталния транспорт да важи и за метрото и столичани ще плащат един вместо два лева. Така повечето граждани щели да предпочетат да се придвижват с градския транспорт и метрото вместо с личните си коли.


Тагове:   трамвай,   удари,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1650009
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930