Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2010 09:19 - Бр. Аспарухов: Реализирах детската мечта на Бойко да работи в МВР
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 558 Коментари: 0 Гласове:
0




image


Това значи, че съм добър кадровик, каза генералът. В икономическите досиета всичко е турлю гювеч, в който ще излязат имена от всички кабинети, добави той и каза, че у нас трябва да нахлуе нов ляв проект с Първанов начело.

Наистина съм помогнал на Бойко Борисов да реализира детската си мечта и да заработи в системата на МВР, обяви по НТВ ген. Бриго Аспарухов. Той настоял за това пред тогавашния премиер Симеон Сакскобургготски, но Г. Първанов нямал нищо общо.

Оказа се, че съм провел добра кадрова политика, добави Аспарухов и каза, че Борисов е динамична личност, която има нюх за събитията и опасностите. Капаните пред него обаче са много сложни, затова не се знае докъде ще стигне, каза генералът. Според него от снощи темата за скандала Първанов - Дянков не е интересна, защото Борисов казал, че е пратил Дянков с бялото знаме при президента.

Много интересна беше пресконференцията на президента, каза Аспарухов. Според него Борисов може да нарежда на Дянков и има по-сигурен контрол върху него, за разлика от нещата с Цв. Цветанов, който можел да претърпи развитие в бъдеще. Тук има странно съвпадение - Първанов подава топката за Цветанов, Борисов не я поема, но вицепремиерът започва да става потенциално опасен за премиера. Властта променя хората до неузнаваемост и понякога има неочакван край, напомни генералът.

Имало е разговор между Б. Борисов, В. Василев и Г. Първанов по повод моето назначение за съветник по националната сигурност на премиера
и те са се обявили срещу него, каза Аспарухов. Тогавашният посланик на САЩ, Дж. Пардю, също бил против, което е безпрецедентна намеса във вътрешните работи. Къде са стенограмите от тази среща, за която беше съобщено в пресата, попита генералът и продължи, че въпросът е принципен, защото, ако няма такава стенограма, значи става дума за двоен стандарт. У нас всеки измисля свои тези, затова Луджев каза, че Първанов е въвел Борисов в политиката, добави още той.

Нов ляв сериозен проект с основен играч БСП е нещо състоятелно, каза Аспарухов, според когото такъв проект без соцпартията едва ли би бил възможен. Той не предвиждал разцепление в ляво. Сега БСП е в криза, затова трябва да нахлуе нов проект, може и на Първанов, който е сериозен и опитен политик, смята Аспарухов. Той имал доказани качества, умурун тон, балансиран и с много познания. Този проект щял да има сериозна обществена подкрепа. За себе си Аспарухов още нямал решение дали ще се включи, но имало време. Политиката е мръсна работа, ако се върши от мръсни хора, но в нея трябва да попадат морални хора. Има още кредит за мен, добави той.

В икономическите досиета всичко е един турлю гювеч, в който могат да излязат имена от всички кабинети, обяви още Аспарухов. Как се вадят средства по време на избори, след като знаем бюджетът какво дава, напомни той.


Тагове:   мечта,   МВР,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1650369
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930