Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2011 14:39 - Нова пазарна ниша в Япония - "възрастно" порно
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 975 Коментари: 0 Гласове:
2




image

С изключение на сериозния матов тен, Шигео Токуда изглежда като всеки нормален 74-годишен мъж. Макар че е преживял инфаркт преди 3 години, сега Токуда живее щастливо с жена си и дъщеря си в центъра на Токио. Той, разбира се, е по-активен физически от останалите пенсионери, но това се дължи на факта, че все още работи - като порно звезда.

Шигео Токуда всъщност е екранният му псевдоним. Предпочита да не разкрива истинското си име, защото жена му и дъщеря му не знаели за 350-те филма, в които е участвал през последните 14 години.

В двойнствения си живот, Токуда всъщност е въплъщение на състоянието на съвременната японска сексуалност - според проучвания на СЗО японците са една от нациите, които правят най-малко секс. Данните сочат, че 1 на всеки 4 женени двойки е нямала интимни контакти през изминалата година, а 38% от хората на около 50 години изобщо не правят секс. Смята се, че резултатите са такива заради изпълнения със стрес живот и работа на съвременния японец.

В същото време обаче, се наблюдава бум на порно индустрията, като филмите за "по-възрастни" са една от най-проспериращите ниши в този пазар.

Токуда е безспорна порно звезда в родината си, а името му се възприема като безпроблемно разпознаваема марка. Филмите с негово участие се славят с това, че се различават от останалите.

"Ако правим продукти със стандартен сюжет, няма да можем да се конкурираме ефективно с останалите студиа. Затова трябва да сме по-различни и нестандартни. Една връзка, например, между младоженка и възрастния й свекър, внася известна доза мистерия във филма", заявява Глори Куест, собственик на студиото "Kayoko Iimura".

Режисьорът Гайчи Коно смята, че еротизмът на по-възрастните очарова младите. "Мисля, че има нещо, което само по-старото поколение притежава. Младите го нямат. Вероятно е заради повечето житейски опит. Ето защо трябва да уважаваме по-възрастните и да се учим от тях", заявява той.

Самият Токуда е на мнение, че "възрастното" порно е по-привлекателен продукт и за самите представители на старото поколение. Той не планира да спира да работи поне до 80-годишна възраст, а може и повече. Имайки предвид популярността му обаче, малко вероятно е скоро Токуда да остане без работа.

Смята се, че японската индустрия на порно за възрастни възлиза на около 1 млрд. долара годишно. Въпреки че женското присъствие във филмите основно е на млади, около 20-годишни момичета, забелязва се осезаема тенденция все по-често да се наемат като актриси и по-възрастни жени. Днес могат да се видят филми, в които участват и 70-годишни японки.

Рюичи Кадоваки, ръководител на Ruby Inc., смята, че филмите с по-зрели жени са по-добра инвестиция в дългосрочен план. "Продукциите с млади момичета се продават добре само в първите 3 месеца след премиерата. Тези с по-възрастните жени се радват на по-дълготраен във времето успех", заявява той. Разходите също са по-малки. Популярна млада актриса може да печели до 100 000 долара на филм, докато по-възрастна нейна колежка - само 2000 долара.

Пазарът на порно за по-възрастни се е удвоил през последното десетилетие. "Имайки предвид застаряването на японското население, смятам, че в бъдеще този ръст ще се увеличи още повече", допълва Кадоваки.





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1650454
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930